top of page

HIFU - 

huduppstramning och fettreducering

HIFU (Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud)är en icke-kirurgisk behandling där man använder sig av säker ultraljudsenergi för att lyfta och strama åt huden på ett naturligt sätt, utan kirurgi och utan konvalescens. Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen.

Behandlingen tar 15 till 90 minuter och man ser fullt resultat efter cirka tre månader då elastinproduktion har stimulerats och därför kunnat producera nya starkare fibrer som lyfter och föryngrar. De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd.

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, epileptiker eller personer med pacemaker.

Med hög precision värmer man vävnaden till cirka 43 grader på exakt det djup man vill påverka, t ex 3 eller 4,5 millimeter.
Uppvärmningen ger 
biologisk stimulering som åstadkommer huduppstramning, kollagennybildning, uppstramning av djupa bindvävshinnan och minskning av fettlagret beroende på vilket djup man arbetar på.
 

Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox,  alkohol och blodförtunnande mediciner. Intag av kaffe eller andra drycker som innehåller koffein rekommenderas inte innan behandling. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring ca 30-60 minuter före behandling.

Du ska vara över 18 år, frisk från fri från nedanstående hälsoproblem.

 

•     Blodsjukdomar: AIDS, HIV, hepatit, onormal blodkoagulation etc.

•     Cancer

•     Diabetes

•     Dermatit (hudinflammation)

•     Epilepsi

•     Eksem (i behandlingsområdet9

•     Feber och infektion i kroppen

•     Hormonbehandling

•     Hjärt- och kärlsjukdom

•     Hudsjukdom

•     Högt blodtryck

•     Implanterad hud (i behandlingsområdet)

•     Mörka upphöjda leverfläckar eller vårtor (i behandlingsområdet)

•     Pacemaker

•     Psoriasis (i behandlingsområdet)

•    Tatuerad hud/permanent make-up (i behandlingsområdet)

 

 

Om du är gravid eller ammar, bör du rådfråga din läkare innan du påbörjar en behandling.

Hur fungerar Hifu fettreducering?

Fokuserat ultraljud går igenom genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna. De förstörda fettcellerna tas upp av kroppens lymfsystem och transporterar de förstörda fettcellerna ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor. Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider (en sorts fett som kroppen använder för att lagra energi) och vatten som tas om hand av kroppen blodsystem. Därför är det viktigt dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp de frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen. 

Eftersom fettcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet.

Både män och kvinnor kan genomgå behandling med Hifu. De bästa kandidater är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflöds och envisa fettdepåer. Man ska helst ha ett bmi lägre än 30.

Fettminskingen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen.

1-2 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att förbruka energin från fettcellerna.

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls. När man däremot arbetar med Hifu hudåtstramning (det gör man ofta i samband med fettreducering) kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den.

Mellan varje behandling på samma område ska det gå minst 4 veckor. Väljer nytt område kan göras efter ca 2 veckor efter föregående.

Hifu fungerar inte som en viktminskningsmetod men det har hjälpt många att komma igång med sin viktminskning genom att påbörja en hifubehandling som ökat motivationen till viktnedgång eftersom mätbara resultat syns för de flesta direkt efter en behandling.  6 ggr är ett generellt snitt på hur många behandlingar som krävs. Men jag vill poängtera att det kan varier väldigt upp till 12 ggr ibland.

Är det en säker metod?

Ultraljud har använts inom medicinen i över 50 år och 3D HIFU PRO är bevisat säker och effektiv i kliniska studier. Ultraljud för huduppstramning har använts i över en halv miljon behandlingar världen över. HIFU PRO 4 den senaste utvecklingen inom ultraljuds-behandling, samma typ av teknik som Ultherapy.

Vilka områden kan behandlas?

3D HIFU PRO liksom Ultherapy för att lyfta panna och bryn, käklinje och nedre ansikte, under haka samt hals och dekolletage. 3D HIFU PRO dessutom godkänd för kroppstightening av t ex armar, ben och mage.

 

Gör behandlingen ont?

Just när behandlingen utförs kan man uppleva ett visst obehag eller smärta men jämfört med andra behandlingar är det högst tolerabelt. Efter behandlingen har man ingen smärta. Finns det några biverkningar? Man kan få en lätt rodnad första timmarna efter behandling, och det är vanligt med lätt svullnad eller en pirrande känsla i ett par veckor. Även små blåmärken och lätt känselnedsättning kan förekomma, men det är ovanligt. Sådana besvär försvinner inom 2-4 veckor efter behandling.

 


Hifu mamma vä.jpg
bottom of page