top of page
Plasma Pen är en revolutionerande behandling för att kunna strama upp slapp hud med mycket bra resultat och helt utan kirurgi. Behandlingen kan kännas en del men om man använder Emlasalva (sätts på 1 timme innan behandlingen) går det ganska smärtfritt.
Hur fungerar plasma pen?
Elektroden hålls 1-2 mm från hudytan och producerar en galvanisk gnista (en gnista som bildas på kemisk väg). Skillnaden i spänning mellan huden och apparatens spets ger en liten elektrisk ljusbåge som styrs digitalt. Apparatens högspänning möjliggör en överströmning av luftgap mellan vävnad och elektroden. Detta orsakar en ytlig de-hydrering och förkolning på den behandlade arean vilket i sin tur resulterar i en frisk och kollagen rik hud efter ca 4 veckor.
Vi kommer att diskutera detaljerat om din behandling och vad du kan förvänta dig under din konsultation.


Hur går behandlingen till?
Behandlingen kan kännas en del men om man använder Emlasalva ca 1-1,5 timme innan behandlingen lindrar det väldigt mycket. Emla bedövningssalva kan köpas på apoteket.

Omedelbart efter behandlingen kommer man att få ganska mycket rodnad svullnad och bruna fläckar. Dessa kan bli ännu mera dagen efter. Man ska se till att smörja behandlingsarean regelbundet med ”Bepanthen" (köps på apoteket) för en snabbare läkning och för att undvika bildandet av ärr och hyperpigmentering.

En gradvis förbättring kan upplevas först efter 2-4 veckorna. Man bör upprepa sin andra behandling med ca 6-8 veckors mellanrum för ett maximalt resultat.


Vilket resultat kan jag förvänta mig?
Precis som alla andra behandlingar varierar resultatet från individ till individ. Faktorer som ålder, hud typ, behandlingsarean och kvaliteten på huden avgör vilket resultat man får. Vid ett kirurgiskt ingrepp opererar man vanligen bort överflödet av huden men vid plasma pen behandling jobbar man på att gradvis strama upp huden genom att öka antalet kollagentrådar i huden. Ökat antal kollagen medför en naturlig friskare, fastare hy med mycket lyster och fukt i huden. Har man redan en relativ fast hy men känner att huden börjar tappa sin elasticitet brukar det räcka med en behandling men annars kan vanligtvis behövas 2 till 4 behandlingar för att uppnå bäst resultat.

Vem passar inte behandlingen för?
Kunder som:


Blodsjukdomar: AIDS, HIV, hepatit, onormal blodkoagulation etc.
 
Har mörkare hy (det kan bli pigmentförändringar)

Har behandlats med cortison injektion vid behandlingsarean under den senaste månaden.

Cancer

Infektioner, aktiva eller systematiska.

Hepatit.

Graviditet.

Allergi mot vanliga bedövningsmedel.

Autoimmuna sjukdomar.

Hud skador som resulterar i en onormal produktion av cellförökning.


Före och efter behandlingen:
Undvik att använda några kosmetiska produkter innan skorpor och viss röd rodnad är borta. 

Undvik alla direkta värmekällor, dvs sol, UV-strålning, bastu osv i minst två veckor.

Var försiktig med att du inte gnider av skorporna/missfärgningen som bildas under de första 5-7 dagarna. De brukar falla av inom en vecka.

Använd någon sort solskyddsprodukt med minimum 50 spf, när du vistas ute. Det är ett KRAV. Gärna 3 månader efter. 

Resultaten kan variera eftersom varje individ är annorlunda.

Drick mycket vatten.

Ta extra tillskott av C-vitamin.

Använd
Bepanthen (receptfri apoteket) under den första veckan sedan kan du börja med din favorit hudvårdsprodukt.

Målet med denna behandling är att sätta igång sårläkningsprocessen och just därför bör du undvika NSAID läkemedel.
Till denna grupp tillhör smärtstillande läkemedel som också hämmar inflammationen. Läkemedel som innehåller något av nedanstående verksamma ämnen ibuprofen, diklofenak, naproxen, nabumeton, acetylsalicylsyra.
Dessa bör undvikas en vecka före och efter behandlingen.Risker och biverkningar:
Endast på Hudytan - epidermis nivå. 
Risk: infektion, hyperpigmentering.

En viss svullnad brukar uppkomma efter behandlingen som kan dämpas med en kall kompress. Kyld, ej fryst.

Vid denna behandling bildas små bruna prickar vid behandlingsarean. Dessa kommer att flagnas bort efterhand men detta kan ta tid, allt ifrån ett par dagar och upptill ett par veckor.

Undvik att pilla bort skorpor som har bildats efter behandlingen då det är stor risk för ärrbildning.

En viss klåda kan upplevas på behandlingsarean vilket är helt normalt. Detta är tecken på nybildandet av nya och friska kollagen i behandlingsarean. Kan kännas öm vid beröring i några dagar efter behandlingen.
bottom of page